Zeri: Todić, Vulović, Janković, Rakić kandidati Srpske liste za gradonačelnike

CIK
Foto: Zeri

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Srpska lista je čekala do poslednjeg trenutka da uđe u izbornu trku, koja će se održati 19. maja ove godine u četiri severne opštine. Pored Srpske liste, u izbornoj trci će učestvovati PDK i Samoopredeljenje, piše danas Zeri.

KoSSev: Osim liste kandidata Srpske liste, u javnosti je objavljena i lista kandidata PDK za gradonačelnike na predstojećim izborima na Severu Kosova.

Kako je u izjavi za Indeksonline saopšteno iz PDK, njihov kandidat za gradonačelnika Severnu Mitrovicu biće Gonđe Čauši, za Leposavić Šaćir Hetemi, Iljir Peci za Zvečan, i Husen Mehmeti za gradonačelnika Zubinog Potoka.

Srpska lista je podnela kasno u četvrtak prijavu Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) za učešće na prevremenim izborima u četiri opštine, koji će se održati 19. maja ove godine.

List Zeri obezbedio je listu sa imenima kandidata Srpske liste za izbore u četiri opštine na Severu.

Kandidat za gradonačelnika Leposavića iz Srpske liste je Zoran Todić, Zubinog Potoka – Srđan Vulović, Zvečana – Vučina Janković i Severne Mitrovice – Goran Rakić.

Pored Srpske liste, na izborima u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku učestvovaće i dva albanska politička subjekta: Demokratska partija Kosova (PDK) i Pokret Samoopredeljenje.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.