Zeri: Srpska lista i u vlasti i u opoziciji!

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog) 

Ministri Srpske liste u kosovskoj vladi nastavljaju da obavljaju svoje dužnosti, dok su poslanici ove stranke prešli u opozicione klupe. Premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da nije prihvatio ostavke srpskih ministara i očekuje potpuni povratak Srpske liste u vlast, piše list "Zeri".

Iako je Srpska lista navela da je napustila vladajuću koaliciju i od tada srpski poslanici sede u opozicionim klupama u parlamentu, srpski ministri u Vladi rade svoj posao, ali ne učestvuju na sastancima izvršne vlasti.

I potpredsednik Vlade i ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić, ministar lokalne uprave Ivan Teodosijević, i Nenad Rikalo – ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, nastavljaju da obavljaju zadatke u ovim državnim službama, piše dalje list "Zeri".

Ovo je juče potvrdio premijer Ramuš Haradinaj, koji je rekao da srpski ministri nastavljaju sa svojim dužnostima, jer on nije prihvatio njihove ostavke.

Poznavaoci političkih prilika smatraju ovakve aktivnosti Srpske liste strateškim potezom u zamenu za ispunjavanje njihovih uslova.

Kažu da Srpska lista na ovaj način koristi vodeće pozicije u vladi, dok vladajuća koalicija u Skupštini ne može da računa na njihove glasove.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.