Zeman u Beogradu: „Volim Srbiju i srpski narod, ali ne i Kosovo“

Vučić Zeman
FOTO: RTS/Printscreen

Predsednik Češke, Miloš Zeman, boravi u trodnevnoj poseti Beogradu. Zeman je po dolasku u Beograd rekao da veoma voli Srbiju i srpski narod, ali „ne i Kosovo“, prenosi RTS.

Češkog predsednika je na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

„Odnosi između Srbije i Češke su danas na najvišem nivou“, napisao je Vučić na Instagram nalogu, uz fotografije sa dočeka.

Predsednici Vučić i Zeman su položili vence na Spomenik braniocima Beograda 1914–1918. na Novom groblju.

Planom posete predviđeno je da u sredu dvojica predsednika održe tet-a-tet sastanak, a nakon toga biće organizovan plenarni sastanak delegacija Srbije i Češke.

Najavljeno je i potpisivanje bilateralnih sporazuma, posle čega će uslediti izjave za medije predsednika Srbije i Češke.

U sredu će biti otvoren srpsko-češki poslovni forum.

KoSSev: Podsetimo, poseti ćeškog predsednika prethodila je njegova izjava da „ne isključuje da bi jednog dana“, Češka mogla da opozove priznanje nezavisnosti Kosova, jer, kako je kazao u razgovoru za Parlamentnji listi, „ratni zločinci ne bi trebalo da predvode bilo koju zemlju u Evropi“.

Ovu izjavu prokomentarisala je zamenica ministra spoljnih poslova Kosova, Rejhan Vunići, navodeći da su „Zemanovi stavovi u suprotnosti sa zvaničnim stavom Češke prema Kosovu“, te da je kosovsko MSP u stalnom kontaktu sa Češkim koje to „kategorički negira“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.