Zemaj: Vakcina stiže u februaru

FOTO: Kosova Today

Vršilac dužnosti kosovskog ministra zdravlja, Armend Zemaj, izrazio je nadu da će prve doze vakcine protiv kovida na Kosovo stići u februaru.

Najavio je da neće biti ublažavanje mera protiv širenja pandemije koronavirusa u zemlji i da će one i dalje ostati na snazi, javlja KosovaPress.

Intenzivno radimo na nabavci vakcine protiv kovida, tvrdi on.

“Intenzivno radimo. Sada smo osigurali opremu za hlađenje. U toku su tehničke pripreme. Strategija imunizacije je odobrena i izrađena. Proces vakcinacije započinje u skladu sa dinamikom u tom dokumentu i bezbednošću. Uzdamo se ne samo u sebe, već i u zemlje regiona i evropske zemlje,“ rekao je, prenosi KosovaPress.

Kosovo je pored 600.000 doza nemačkog proizvođača CureVac naručenih preko Austrije, naručilo još 535.000 doza vakcine proizvođača Fajzer i Bajontek, a prema najavama, dobiće još 720.000 besplatnih doza iz programa COVAX.

Povezani članci:

Hoti: Obezbedili smo 2 miliona doza vakcina, prve doze stižu u februaru

Koha: Kosovo naručilo preko pola miliona doza CureVac-ovog kandidata za vakcinu koja i dalje čeka na dozvolu EAL

Koha: Vakcina CureVac-a koju je Kosovo naručilo bez dozvole do junaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.