Želimo samo krov nad glavom a beže od nas…

Stanari dve zgrade Samačkog bloka u Kosovskoj Mitrovici nastavljaju sa protestima zbog loših uslova u kojima žive već godinama. Zahtevaju da se hitno, ali i trajno reši njihovo stambeno pitanje. Oko 60 ljudi godinama unazad, na osnovu rešenja o privremenom smeštaju, živi u ovim zgradama u ulici Filipa Višnjića. Zgrade su u vlasništvu RMHK „Trepča“, a krov i treći sprat jedne od njih, pre tri godine stradali su u požaru. Stanari su tada evakuisani.

Za pomoć su se obraćali predsedniku Srbije, kao i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, koja je obezbedila sredstva za sanaciju krova, međutim loš krov je samo vrh ledenog brega.

U međuvremenu, 26 njih se vratilo u garež, tvrdeći da nisu imali gde da ostanu.

I dok stanari okrivljuju lokalnu samoupravu da izbegava konktakt i rešavanje problema, Privremeni organ tvrdi suprotno – sa stanarima su se redovno sastajali, a nekima od njih plaćaju mesečni zakup za stanovanje.

Što se tiče zahteva za dodelu novoizgrađenih stanova, kažu da je zahtev za prioritetnu dodelu „neosnovan“, ali poručuju da ukoliko stanari misle da ispunjavaju uslove, mogu da konkurišu.

Povezani članci:

Stanari Samačkog bloka: Nećemo sanaciju, hoćemo nove stanove; Opština: Neosnovan zahtev za prioritetnu dodelu

Stanari Samačkog bloka sâmi u svojoj nesreći, traže pomoć Vučića

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.