Žbogar: Slučaj ”Dreničke grupe” potvrđuje potrebu za EULEXom

Izvor: RTK2/Koha ditore (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
”Vladavina zakona je drugo važno pitanje i zbog njega je ovde prisutan i EULEX i nadam se da ovu misiju ne smatrate za prepreku već kao pomoć u uklanjanju prepreka. Svakoga dana se sve više uveravamo koliko je EULEX ovde prisutan”, rekao je. ”Jučerašnji slučaj ( bekstvo iz bolničkog pritvora članova “Dreničke grupe“) potvrđuje da je neophodno shvatiti značaj vladavine zakona na Ksoovu”, rekao je Žbogar.
 
Šef kancelarije EU na Ksoovu Samuel Žbogar, rekao je da slučaj ”Dreničke grupe”, gde su se optuženi za ratne zločine usprotstavili prebacivanju na sever Kosova radi odlaska u pritvor, potvrđuje potrebu za prisustvom EULEX-a na Kosovu.
 
Žbogar je o tome govorio u sredu na privatnom koledžu ”Riinvest” u Prištini.
 
”Vladavina zakona je još jedno značajno pitanje i zbog toga je EULEX i prisutan i nadam se da ovu misiju ne smatrate za prepreku već za pomoć u uklanjanju prepreka. Svakoga dana se sve više uveravamo koliko je EULEX ovde prisutan”, 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.