Trejsi Džejkobson na severu Kosova

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
 
U okviru obeležavanja 15.godišnjice USAID-a na Kosovu, američka ambasadorka na Kosovu Trejsi Džejkobson posetila je Zubin Potok ,gde je otvorila sportski teren u Zupču, a prisustvovala je i obeležavanju završetka radova na javnoj rasveti i trotoarima na Ibarskoj magistrali, na delu puta za Novi Pazar.
 
Izlagači domaće radinosti sa severa, koji su svoju delatnost započeli zahvaljujući USAID-u, predstavili su svoje radove meštanima Zubinog Potoka, a štandove je obišla i američka ambasadorka na Kosovu -Trejsi Džejkobson.
 
„Zadovoljstvo mi je da sam ovde u Zubinom Potoku. Ovo je deo niza događaja koje imamo povodom obeležavanja petnaestogodišnjice USAID-a na Kosovu. U Zubinom Potoku smo zajedno sa članovima zajednice investirali oko četiri miliona dolara, uključujući i infrastrukturu, razvoj poslovnog okruženja, čak i igrališta. Veoma sam srećna što sam upoznala novog gradonačelnika i predstavnike opštine i sve naše partnere u razvoju, ovde u Zubinom Potoku“, rekla je Trejsi Džejkobson, američka ambasadorka na Kosovu.
 
Sala Doma kulture u Zubinom Potoku bila je puna izlagača koji su imali mogućnost da predstave sve svoje proizvode. 
 
Goran Vučković je iz Leposavića, sedam godina se bavi uzgajanjem šampinjona , a već godinu dana ima pomoć i od USAID-a.
 
„ Planiramo da proširimo proizvodnju i tržište. Probaćemo da se probijemo i na inostrano tržište, da krenemo i tamo sa našim proizvodima“, kaže Vučković.
 
Američka ambasadorka je otvorila i dva nova projekta. Jedan od njih je završetak izgradnje trotoara duž magistrale u dužini od 830 m i ulične rasvete u dužini od 390m. 
 
Ambasadorka je posetila i Osnovnu Školu „Jovan Cvijić“ u Zubinom Potoku, gde je prisustvovala času engleskog jezika i razgovarala sa učenicima. Predstavnici opštine su zajedno sa ambasadorkom posetili i Ugljare i porodicu Baščarević, kojima je USAID pomagao.
 
Ambasadorka Džejkobson je sa predsednikom opštine Zubin Potok- Stevanom Vulovićem otvorila i sportski teren u Osnovnoj Školi „Blagoje Radić“ u Zupču,gde je svako od njih mogao da okuša sreću na košarkaškom terenu.
 
„Suština svega je stvaranje ambijenta za zapošljavanje mladih ljudi, kako bi bio izvodljiv opstanak na ovim prostorima“, rekao je Stevan Vulović predsednik opštine Zubin Potok.
 
Predsednik opštine Zubin Potok zahvalio se ambasadorki na dosadašnjoj saradnji i izrazio želju da se ovakav vid saradnje nastavi i ubuduće


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.