Zbog ubistva supruge i tašte podignuta optužnica protiv mladića iz Pasjana

Zbog dvostrukog ubistva, nedozvoljenog nošenja vatrenog oružja i neovlašćenog držanja narkotika, Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv Gorana Petrovića Mazge (25) iz Pasjana kod Gnjilana.

Pod optužnicom je i taksista S.C., koga Više javno tužilaštvo tereti za pomoć počiniocu posle ubistva. Viši javni tužilac u Vranju Danijela Trajković izjavila je da je Višem sudu predloženo da zbog teškog ubistva Goranu Petroviću izrekne jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora. Vozaču taksija iz Bujanovca preti pravosudna sankcija od dve i po godine robije.

Goran Petrović okrivljen je da je 4. maja na putu Bujanovac-Končulj kod sela Turija hicima iz pištolja ubio suprugu J.P. (21) i taštu D. I. (42) i ranio svoju ćerkicu K.P. (2).

Krio se kod tetke

Petrović se do hapšenja krio u Kosovskom pomoravlju. Nedavno je uhapšena njegova tetka zbog sumnje da se ubica krio u njenoj kući. Od avgusta 2016. Kosovska policija tragala je za Petrovićem, jer je opljačkao benzinsku pumpu i menjačnicu u Šilovu kod Gnjilana. U pljačku menjačnice Petrović je poveo maloletnog brata svoje supruge.

Mladić agresivnog ponašanja na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio se ćutanjem. Zbog čestih svađa i sukoba Goran Petrović i njegova supruga duže vreme nisu bili zajedno. Supruga je Gorana ostavila 2016. godine zbog čestih svađa, psihičkog i fizičkog maltretiranja.

J.P. je sa ćerkom, majkom, babom, bratom i dve mlađe sestre živela u Glogovcu kod Raniluga. Kobnog popodneva J.P. i njena majka džipom Mercedes dovele su ćerkicu da bi je otac video.

Do sela Turija Petrović je došao taksijem. Kada je stigao na dogovoreno mesto, on je ušao i seo na zadnje sedište Mercedesa, na kojem su se nalazile J.P. i jednogodišnja ćerka.

U kolima je došlo do žučne rasprave, pa je Petrović potegao pištolj, kojim je ubio ženu i taštu. Jedan hitac je rikošetirao i u ruku pogodio njihovu ćerku. Ranjenu ćerku ubica je ostavio u džipu sa telima ubijenih žena.

Taksijem koji ga je čekao pored puta vratio se u Bujanovac i dao se u bekstvo.

Petrovića su posle podužeg bekstva 15. juna uveče u Predejanu kod Vladičinog Hana uhapsili pripadnici Žandarmerije i vranjske Policijske uprave. Kod begunca je prilikom hapšenja pronađen pištolj sa metkom u cevi, što potvrđuje da je bio spreman da puca. On se zbog teškog ubistva nalazi u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Vranju.

BlicPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.