Opština Leposavić: Raspisan konkurs za 93 radna mesta

Opština Leposavić raspisala je konkurs za 93 radna mesta u oblasti obrazovanja i nauke, zdravstva i socijalne zaštite, i administracije. Ova radna mesta predviđena su u okviru kosovskog budžeta i nisu deo postojećeg sistema Republike Srbije. Konkurs za radna mesta u istim oblastima ova opština raspisala je i početkom juna, a petnaestak dana pre leposavićke, konkurs za veći broj radnih mesta u obrazovanju i zdravstvu raspisala je i opština Severna Mitrovica. 

Konkurs koji traje 15 dana raspisan je "na osnovu člana 11. Stav 1. Zakona o civilnoj službi (br. 03/L-149), člana 5. Stava 1. tačka 3. Zakona o obrazovanju u opštinama Republike Kosova (03/L-068) člana 77. Zakona o zdravstvu (br. 04/L-125) i člana 8. Zakona o radu (br. 03/L-212)".

U oblasti obrazovanja, za radno mesto vaspitač raspisan je konkurs za 11 izvršilaca, za radno mesto učitelj za, takođe, 11 izvršilaca, za radno mesto pomoćno osoblje – za 20 izvršilaca. Raspisan je konkurs i za 11 profesora, u oblasti osnovnog obrazovanja, bez preciziranja za koje predmete. Takođe, raspisan je konkurs za tehničko osoblje – za 10 izvršilaca. 

U oblasti zdravstva, raspisan je konkurs za jednog doktora, pet medicinskih sestara, dve geronto domaćice. Takođe, raspisan je konkurs za pomoćno osoblje – za pet izvršilaca, kao i za tehničko osoblje, za, takođe, pet izvršilaca. 

U oblasti administracije, za radno mesto administrativni radnik, raspisan je konkurs za devet izvršilaca, za radno mesto službenik za katastar i geodeziju, za jednog izvršioca, za radno mesto inspektor za urbanizam, za, takođe, jednog izršioca. Raspisan je konkurs i za jednog službenika za podršku poljoprivrednim gazdinstvima.

Ni u ovom konkursu, kao ni u onima sredinom maja, odnosno početkom juna, nije prezicirano da li se na radna mesta mogu prijaviti već zaposleni u srpskim institucijama i kakav će biti njihov status u slučaju da dobiju radno mesto iz ovog konkursa. Takođe, nije navedeno ni to gde će raditi oni kandidati koji budu dobili posao putem ovog konkursa.

O ostalim detaljima konkursa više pročitajte OVDE.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.