Završen Svetski rafting kup u Zubinom Potoku: Najbolja reprezentacija Italije, slede Rusija i Bugarska

Foto: Opština Zubin Potok i WRF

Svetski rafting kup u Zubinom Potoku, jučerašnjim spustom na stazi od Veljeg Brega do Ugljara, zvanično je i završen. Sportski događaj, koji je svečano otvoren defileom takmičara ulicama opštine na krajnjem Severu, okupio je ljubitelje raftinga iz osam zemalja. Najbolja u muškoj i ženskoj kategoriji, u celokupnom plasmanu, bila je reprezentacija Italije. Drugo mesto je pripalo Rusiji, a treće bugarskoj ekipi.

Prvi dan takmičenja obeležio je spust svih ekipa zemalja učesnica na jednoj od, kako organizatori ističu, najlepših i najpreglednijih rafting staza u Evropi, duge 4 km. Ova rafting staza je takođe u dužini od 1 km osvetljena, što je takmičarima, sledećeg dana, omogućilo i noćnu rafting vožnju.

Treći i poslednji dan ovog svetskog kupa završen je spustom na stazi od Veljeg Brega do Ugljara i proglašenjem pobednika.

Učesnici su najavili dolazak i naredne godine.

Organizatori takmičenja bili su opština Zubin Potok, Svetska rafting federacija (WRF) i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.