Mogerini: Dijalog BG-PR se odvija na težak ali ohrabrujući način

Jučerašnji sastanak u Briselu u okviru dijaloga bio je veoma dobar. Dijalog se odvija  na veoma težak, ali ohrabrujuć način – ovako je jučerašnje razgovore na visokom političkom nivou ocenila visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost, Federika Mogerini.

„Juče sam imala veoma dobar sastanak u okviru dijaloga na visokom nivou, između Beograda i Prištine, koji se takođe odvija na ohrabrujući način. Veoma težak, ali ohrabrujući način. Zapadnom Balkanu je sada potrebno da Evropska unija bude dosledna i da isporučuje,“ navela je ona.

Ocenila je i da je na Zapadnom Balkanu ostvaren „upečatljiv napredak“ potpisivanjem sporazuma Skoplja i Atine o imenu sada Severne Makedonije. Istovremeno je navela da očekuje da šefovi diplomatija EU odobre  preporuku EK-a da se upravo Skoplju, ali i Tirani odobri početak pregovora o članstvu u EU.

A šta su srpski i kosovski predsednik juče poručili nakon razgovora u Birselu čitajte u vesti:

Vučić: A šta ako u toku leta neko krene da zauzima Sever Kosova? Bar smo obezbedili mir da niko ne gine. Tači: Težak sastanak, pozitivni tonovi

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.