Završen Svetski rafting kup u Z. Potoku: Dominirao prošlogodišnji pobednik – Italija

Svetski rafting kup Zubin Potok
Foto: Fejsbuk, SO Zubin Potok

Protekli vikend u Zubinom Potoku okupio je ljubitelje prirode, adrenalina i brze reke iz regiona i šire. Oni su u sklopu Svetskog rafting KUP-a plovili Ibrom.

Manifestacija koja se ove godine održava po drugi put i za koju se organizatori i učesnici nadaju da će postati tradicionalna otvorena je svečanim defileom učesnika, a završena završnim spustom i proglašavanjem pobednika.

Nakon svečanog defilea učesnika u petak, kojim je obeležen prvi dan, ali i revijalni deo festivala, drugi dan su obeležili spustovi učesnika.

Svetski rafting kup Zubin Potok
Foto: Fejsbuk, SO Zubin Potok

Na ovogodišnjem Svetskom rafting KUP-u takmičilo se čak 20 timova iz Srbije, Hrvatske, Italije i Bugarske.

Takmičenje je započeto pojedinačnim muškim spustovima, da bi nakon toga usledili i slalom, ženski i mešoviti spustovi. Večernji sati bili su rezervisani za noćne rafting vožnje, gde su, kako navode organizatori manifestacije, učesnici pokazali izvanredno umeće.

Osim sportskog takmičenja, manifestaciju je obeležilo i takmičenje u pripremi tradicionalnih jela pod nazivom „Zlatni kotlić Ibarskog Kolašina“. Pobedu je odnela ekipa „Komunalci“.

Trećeg dana održan je završni spust u dužini od 3,5 kilometara. Nakon toga usledilo je sabiranje rezultata i proglašenje pobednika.

Svetski rafting kup Zubin Potok
Foto: Fejsbuk, So Zubin Potok

Najviše nagrada u svim kategorijama odneli su takmičari iz Italije, tako da su oni i ekipno pobednici ovogodišnjeg Svetskog rafting kupa u Zubinom Potoku, navode organizatori.

Svetski rafting kup Zubin Potok
Foto: Fejsbuk, So Zubin Potok

Podsetimo, prošlogodišnji pobednik, i u muškoj i ženskoj kategoriji, u celokupnom plasmanu, bila je reprezentacija Italije. Drugo mesto je pripalo Rusiji, a treće bugarskoj ekipi.

Ovu manifestaciju organizovali su Opština Zubin Potok, Кancelarije za Кosovo i Metohiju i Rafting savez Srbije, a uz podršku Svetske rafting federacije.

Kako je izgledao ovogodišnji dvodnevni rafting na Ibru pogledajte u nastavku:

 

Video materija preuzet sa Fejsbuk stranice „SoZubinPotok“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.