Zavarena vrata na glavnom ulazu hrama Hrista Spasa (VIDEO)

(Tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Radnici Ministarstva prostornog planiranja Kosova zavarili su danas vrata na glavnom ulazu hrama Hrista Spasa u Prištini, pa će tako delimično biti onemogućeno dalje skrnavljenje hrama.

Metalna vrata na ulazu u hram Hrista Spasa nisu bila adekavatno zatvorena, pa je ovaj hram služio kao stecište beskućnicima.

Radnici Ministrastva prostornog planiranja Kosova su u prepodnevnim satima zavarili dvoja vrata ovog hrama, kako bi onemogućili njegovu dalju zloupotrebu. 

Na hramu će u funkciji biti jedan ulaz, a ključevi koji se trenutno nalaze u Ministrastvu prostornog planiranja, a prema nezvaničnim informacijama ovo ministarstvo će jedan par ključeva predati i Evropskoj komisiji.

Naša ekipa je danas snimila unutrašnjost hrama koji je neko vreme služio u svrhe za koje nije namenjen. 

Predsednik opštine Priština Špend Ahmeti izjavio je juče za RTK2 da se slučaj hrama Hrista Spasa nalazi na sudu i da je to pitanje više političke prirode, a nedavno uriniranje grupe demonstranata u tom objektu ocenio kao nedolično, ali učinjeno iz neukosti. 

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.