Đurić: Kolektivno učlanjenje u SNS u kosovskom pomoravlju

Srpskoj naprednoj stranci u kosovskom pomoravlju pristupilo je oko 2.000 novih članova, izjavio je danas u Zebincu kod Novog Brda, direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

Đurić je ovom prilikom rekao da će SNS učestvovati na svim izborima koji budu raspisani.

Izborni cilj SNS-a je, istakao je, pobeda na svim nivoima, protiv nezaposlenosti, korupcije i za snažne institucije.

“SNS pruža čvrstu i energičnu podršku politici koju vodi premijer Aleksandar Vučić, zbog toga što Vučić zna da je najveći neprijatelj današnje Srbije nezaposlenost, loše funkcionisanje institucija, korupcija i organizovani kriminal,” rekao je Đurić na tribini u Zebincu.

On je, obraćajući se okupljenima rekao da su 2.000 novih ljudi, koji su poslednjih dana pristupili SNS u kosovskom pomoravlju, živi svedoci da naši ljudi ne dižu ruke od svoje budućnosti i da predstoji mnogo rada narednih meseci.

Pročitajte još: 

REAKCIJE: Nije tačno da se toliki broj građana učlanio u SNS. Nije tačno da su srpske opštine na KiM-u tvrđave SNS-a

Zubin Potok: Kolektivno učlanjenje u SNS – 2.500 novih članova

Đurić je kazao novim članovima SNS-a da su ušli u partiju koja interese Srbije stavlja ispred interesa sopstvene stranke i organizacije i da članstvo u SNS nije privilegija već obaveza.

On je podsetio da su se SNS i premijer Aleksandar Vučić prvi u Srbiji usudili da se obračunaju sa korumpiranom političkom klasom, sa nezasluženim privilegijama i to na najvišem državnom nivou.

Đurić je kazao da dok god je SNS okosnica Vlade Srbije, dok Vladu Srbije vodi Aleksandar Vučić, Srbija će biti uz srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Na tribini SNS-a u Zebincu govorili su gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović, načelnik pomoravskog Okruga Srđan Mitrović a prisutni su bili između ostalih ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić, gradonačelnici Štrpca i Klokota Bratislav Nikolić i Srećko Spasić.

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović istakao  je na skupu “da moramo imati samo jednu viziju, jedan program – viziju opstanka Srba na KiM koji je moguć kroz program SNS i uz pomoć premijera Aleksandra Vučića, Marka Đurić i države Srbije”.

Sala u Zebincu bila je mala da primi sve one koji su došli na tribinu SNS tako da je veći broj simpatizera i članova stranke ostao ispred i putem razglasa pratio obraćanje govornika.

RTV Kim/Tanjug

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.