Srpska lista: Nismo odlučili da li ćemo podržati Tačija za predsednika

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Srpska lista i dalje nema zvaničan stav o izboru predsednika Kosova. Šef poslaničke grupe te stranke, Slavko Simić je u intervjuu za Zeri.info demantovao glasine da će njegova stranka usloviti izbor predsednika osnivanjem Asocijacije srpskih opština. Po njegovim rečima, još nisu odlučili da li će u ovom krugu glasati za Hašima Tačija.

Simić kaže da "Srpska" za sada nema nikakav zvaničan stav, niti je predsednik o tome razgovarao sa koalicionim partnerima (LDK i PDK).

"Očekujemo da u narednim danima razgovaramo o ovom pitanju sa našim koalicionim partnerima i sa DPK čiji je predsednik Hašim Tači. Ne očekujemo apsolutno nikakav pritisak i nema istine u spekulacijama da je izbor predsednika Kosova uslovljen formiranjem Asocijacije srpskih opština, niti postoji bilo koji uslov na osnovu kojeg bismo glasali za. Dakle, nemamo zvaničan stav o ovom pitanju," rekao je on.

"Ono što mogu da kažem u ime Srpske liste jeste da postoje spekulacije da će Srpska usloviti izbor predsednika Kosova skorašnjim formiranjem ASO. ASO je rezultat međunarodnog sporazuma, a dogovor je da se realizuje nakon potpisivanja od strane Beograda i Prištine i garant ovog sporazuma je međunarodna zajednica, tako da apsolutno nije istina da predsednički izbori imaju veze sa formiranjem i konstituisanjem Asocijacije srpskih opština," izjavio je Simić. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.