Zaplenjeno 200 kg marihuane – presečen kanal za transport droge sa Kosova u S. Makedoniju


Policijski službenici u Skoplju presekli su danas međunarodni kanal za transport droge sa teritorije Kosova u Severnu Makedoniju, zaplenivši pritom oko 200 kilograma marihuane u vrednosti od oko 600.000 evra. Uhapšeno je šest osumnjičenih, među kojima su oni sa Kosova i iz Severne Makedonije.

MUP Severne Makedonije saopštio je da su policijski službenici na magistralnom putu „Prijateljstvo“, prilikom pregleda vozila „Opel Zafira“ skopskih registarskih oznaka, kojim je upravljao I.P. (51) iz Skoplja, pronašli kofere u kojima se nalazilo 55 paketa sa marihuanom.

Ujedno, prilikom kontrole putničkog vozila „BMW“ pronađene su kese sa ukupno 116 paketa marihuane skopskih registarskih tablica kojim je upravljao B. R. (30) iz Skoplja.

MUP Severne Makedonije dodaje da su kod benzinske pumpe zaustavljena dva putnička vozila – mercedes strumičkih tablica kojim je upravljao O. A. (36) iz Skoplja i J. L. sa Kosova, i mini kuper skopskih tablica u kojem su bile dve osobe iz Skoplja.

Iz policije poručuju da su oni bili angažovani da obezbede prevoz droge.

Policija je ujedno izvršila pretres kuće u kojoj je pronađena kesa sa 29 paketa marihuane, kao i oružje i municija.

Pronađen je i BMW koji je, kako navode, dovežen sa Kosova bez odgovarajuće dokumentacije, a koji je potom zaplenila carina.

Protiv osumnjičenih će danas biti podneta krivična prijava.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.