Zapaljeno vozilo zamenika ministra u Zubinom Potoku

Zapaljen auto u Zubinom Potoku
Foto: KoSSev

Vozilo, čiji je vlasnik zamenik ministra rada i socijalne zaštite u kosovskoj vladi i član Srpske liste Miloš Perović, zapaljeno je rano jutros u centru Zubinog Potoka. 

Portparol Kosovske policije za Region Sever, poručnik Branislav Radović, u izjavi KoSSevu, naveo je da je vozilo zapaljeno u ranim jutarnjim časovima u 02:42, u centru Zubinog Potoka.

KosovoPress: Motiv – konkurs za posao?

U međuvremenu KosovoPress javlja, na osnovu razgovora sa nekim od stanovnika Zubinog Potoka, da ovaj incident nije povezan sa predstojećim izborima koji se održavaju u nedelju na Severu, već se tiče nezadovoljstva konkursom za posao u opštini Zubin Potok, gde je pre nedelju dana zaposleno oko 45 ljudi.

On je objasnio da je u pitanju vozilo marke „Volkswagen Passat“ crne boje kragujevačkih registarskih oznaka.

Radović je za KoSSev rekao i da je vatrogasna jedinica ugasila požar ali da je vozilo potpuno uništeno. Materijalna šteta se procenjuje na pet hiljada evra.

O ovom slučaju je obavešten nadležni tužilac a slučaj je okarakterisan kao „podmetanje požara“.

U Kosovskoj policiji nisu mogli da navedu šta bi mogao da bude motiv ističući da je istraga otvorena i da istražuju slučaj.

Prethodno je, prošlog meseca, takođe u Zubinom Potoku (Donji Jasenovik) bačena bomba u dvorište u kojem se nalazilo više automobila iste porodice. Tom prilikom oštećeno je 6 automobila te porodice, kao i obližnji objekat koji je pripadao srpskom KP policajcu, a u martu je zapaljen automobil u Štrpcu.

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe, ovo je 41. paljenje vozila od 2014, u sredinama u kojima žive Srbi. Listu zapaljenih automobila pogledajte OVDE.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.