„Noć muzeja” u Kosovskoj Mitrovici

Noć muzeja
FOTO: Plakat Fakulteta umetnosti Priština-Zvečan

Šesnaesta po redu „Noć muzeja“ pod sloganom „Sloboda“ biće obeležena u subotu, a otvaranje će početi u 17:30 časova u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Za ovu priliku priređen je bogat kulturno-umetnički program studenata i profesera Fakulteta umetnosti Priština-Zvečan. Ceremonija otvaranja počinje u 17:30 časova predstavljanjem studenata likovnog odseka, kao i zajedničkom izložbom studenata i profesora.

Otvaranje „Noći muzeja” upriličiće svojim nastupom i studenti muzičkog odseka u klasi profesorice Marine Denić.

Nakon predstavljanja studenata likovnog odseka, predstaviće se i studenti Dramskog odseka Fakulteta umetnosti, а Milica Mandić, studentkinja master studija na glumačkom odseku, izvešće monodramu „Isadora” koja je nastala po motivima knjige „Moj život” Isadore Dankan, svetski poznate balerine.

Tokom večeri posetioci će imati priliku da prate i učestvuju u umetničkim radionicama, kao što su radionica pravljenja razglednica, portreti u tehnici papir, crtanje i slikanje svetlom, da prisustvuju izložbi radova u virtuelnoj galeriji, ali i da čuju o kreativnom procesu podsticanja mašte i glumačke igre.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.