Bačena bomba u Zubinom Potoku, pričinjena materijalna šteta

Kosovska policija
Kosovska policija

Nepoznata osoba sinoć, malo nakon ponoći, bacila je eksplozivnu napravu na magistralnom putu u Donjem Jasenoviku, u opštini Zubin Potok. Usled eksplozije pričinjena je materijalna šteta na obližnjim stambenim i poslovnim objektima. Povređenih nije bilo.

„Nepoznato lice bacilo je nepoznatu eksplozivnu napravu na magistralnom putu ispred kuća dva žalioca, prodavnice i poslovnog objekta u neposrednoj blizini ovog puta“, navodi u izjavi za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, Branislav Radović.

Oštećeni Z. D. i R. D. prijavili su slučaj policiji, kao i oštećenja nastala na njihovim objektima usled eksplozije.

U blizini objekata oštećenih, usled iste eksplozije, oštećen je prozor na objektu M. Đ. pripadnika KPS-a.

Ujedno je pričinjena materijalna šteta i na ukupno šest vozila koja su bila parkirana u blizini ovih objekata, a među kojima su i automobili u vlasništvu Z. D. i R. D.

Javna tužiteljka Slavica Mavrić obaveštena je o ovom slučaju, i naložila je otvaranje slučaja „Izazivanje opšte opasnosti“. Slučaj se dalje istražuje.

Juče je takođe u jutarnjim časovima pronađena sumjiva eksplozivna naprava na bivšem poligonu za vojnu obuku u Partešu, saopštila je Kosovska policija.

Muškarac srpske nacionalnosti prijavio je slučaj Kosovskoj policiji, a potom su policijske jedinice obezbedile mesto događaja, dok su jedinice KFOR-a za deminiranje uklonile napravu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.