Zapaljena srpska zastava kraj spomenika Obiliću u Gračanici, meštani: Sve je povezano, nije iz čista mira

FOTO: Kim

Tokom protekle noći zapaljena je srpska zastava kraj spomenika Milošu Obiliću na kružnom toku u Gračanici, izvestio je rano jutros Kim.

Ispred spomenika tada su se nalazila dva policajca i jedno policijsko vozilo. Oni su, međutim, novinarki Kim radija odbili da daju bilo kakve informacije o paljevini, osim da se dogodila „tokom noći“.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak paljenja zastave.

Meštani ove opštine sa kojima su u međuvremenu razgovarali novinari radija Kim uvereni su da je paljenje srpske zastave posledica jučerašnjih nemira na severu Kosova.

Budući da je zapaljena zastava ubrzo zamenjena novom od strane predstavnika lokalne samouprave, većina meštana Gračanice nije ni upoznata sa sinoćnjim incidentom.

“U Gračanici? Nisam u toku, ne znam”, kratko je kazao jedan meštanin za Kim.

“Nisam čuo da je zapaljena zastava, ali strašno i žalosno. Mislim da je događaj povezan sa onim na severu, neko ih diktira sa neke strane. Nije to iz čista mira, nije Kurti rekao da urade to, nego neko sa strane. Možda grešim, ali na Balkanu predsednici ne dolaze regularnim putem, neko ih postavlja Englezi, Amerikaci, Nemci”, rekao je građanin koji je želeo da ostane anoniman.

“Ne znam da je zapaljena zastava, nisam u toku. Mislim da je povezano sa nemirima na severu. Nije nam svejedno, živimo ovde i veoma je napeto”, kazao je Đorđe Perić.

“Sve je povezano, narod je uplašen. Ne znam šta da mislim, Srbi su uplašeni i ovde i na severu. Očekujemo od predsednika Vučića da nam pomogne. Ako nam on ne pomogne, da spakujemo stvari i da bežimo, šta da radimo. Goloruki narod ne može da se brani”, istakao je Ivan Nedeljković.

“Čuo sam jutros da je zapaljena zastava. Sigurno je povezano, sve je organizovano da nas isteraju odavde. Ali, ja sam se ovde rodio, ovde živim sam, sin mi je u Srbiji. Neću da napustim moje rodno mesto. Ovde sam se rodio i ostario, penzionisao se i nadam se i ovde da umrem”, kazao je Jovica Milatović.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.