U Orahovcu uništen mural Novaka Đokovića

FOTO: Radio Goraždevac

Mural posvećen najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću u Orahovcu uništen je tokom noći, nakon što je posle pobede u prvom kolu Rolan Garosa poslao poruku „Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju“.

Žitelji gornjeg dela Orahovca su jutros oko 6 sati zatekli uništen mural. Čeka se dolazak policije.

Pored uništenog murala, ulice u Orahovcu ispisane su grafitima „UÇK“.

Oslikavanje murala Novaka Đokovića u gornjem delu Orahovca je deo projekta „Boja u vazduhu“ koji je realizovala organizacija „Amici Di Decani“, u saradnji sa umetnikom Deroksom, koji je početkom prošle godine, u mestima sa srpskim stanovništvom na KiM oslikao murale po želji i dogovoru sa domaćinima.

Meštani Orahovca su ranije za Radio Goraždevac izjavljivali da Novaka doživljavaju kao svog heroja.

„Nigde ga na svetu ne vređaju više nego ovde kada pogreši i niko se na svetu ne raduje svakom osvojenom poenu tako srčano kao mi“, rekao je tada Nikola za Radio Goraždevac.

Okupljeni posmatrači nakon oslikavanja su takođe komentarisali da ne veruju da će se mural dugo tu zadržati i da se boje da će biti uništen tokom noći.

Radio Goraždevac

Pročitajte još:

Đoković nakon meča ostavio poruku na kameri „Kosovo je srce Srbije, stop nasilju“: „Možda će me kazniti, ali opet bih to uradio“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.