Zapaljena srpska kuća u Klini

Izvor: RTK2/Beta (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Nepoznate osobe zapalile su kuću srpskih povratnika u metohijskom selu Drsnik u opštini Klina, u kojoj se u tom trenutku niko nije nalazio, rekao je poverenik Komesarijata za izbeglice Republike Srbije Božidar Šarković.
 
Šarković koji je i odbornik u Skupštini opštine Klina rekao je agenciji Beta da je sinoć oko 21 sat zapaljena kuća pokojnog Mladena Dabižljevića navodeći da se njegova supruga Milosava (70) u trenutku incidenta nije nalazila u kući već je u centralnoj Srbiji.
 
Policija je izvršila uviđaj i istraga je u toku.
 
Kuća tog bračnog para sagrađena je 2007. godine kada i kuće ostalih povratnika.
 
Prema Šarkovićevim rečima, to je treća kuća koja je od 2007. godine zapaljena, a oko 20 kuća u tom selu je do sada demolirano.
 
On je podsetio da je Vlada Kosova uz pomoć donatora obnovila oko 50 kuća u tom selu u kom je pre rata živelo 130 srpskih porodica, a danas ih je 25.
 
Ovo je još jedan u nizu napada na pripadnike srpske zajednice i njihovu imovinu u Klini u poslednjih dana. Preksinoć su nepoznate osobe kamenovale kuću porodice Konić polomivši tom prilikom prozore na kući.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.