Put kod D.Krša i dalje neprohodan, šleperi neretko idu kroz grad; Radojević: Nemoćni smo, nije u našoj nadležnosti

FOTO: Radio Mitrovica Sever

Magistralni put Priština – Raška kod Dudinog krša i dalje je neprohodan, nakon što se 14. avgusta deo stene obrušio nakon obilnih kiša.

Ni posle skoro mesec dana, put nije otvoren za saobraćaj, a policijske patrole sa obe strane usmeravaju sva vozila, uključujući velike šlepere, kroz sam grad.

To je doprinelo dodatnoj gužvi i otežanom putničkom saobraćaju kroz uže jezgro grada, a neretko se u samom centru stvori potpuni saobraćajni zastoj, jer vozači šlepera ne poznaju put. Umesto da skrenu u ulicu koja kroz Bošnjačku mahalu vodi preko istočnog mosta u južni deo grada, šleperi nastave ka centru severnog dela Mitrovice.

Radojević: Mi smo nemoćni, nije u našoj nadležnosti

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, rekao je za program Radio Kosovske Mitrovice da nema informacija kada će problem biti rešen, te da deonica na kojoj je došlo do odrona stene pripada teritoriji opštine Južna Mitrovica.

“Prema mojim informacijama oni čekaju od nadležnog ministarstva da reši taj problem, jer je u pitanju regionalni put Priština – Raška. Realno, imamo veliki problem jer šleperi i autobusi prolaze pored škola i prave kolaps u saobraćaju, ali mi smo nemoćni” rekao je Radojević.

Bahtir Mađuni, direktor za bezbednost i vanredne situacije u opštini Južna Mitrovica rekao je 14. avgusta u izjavi za ovaj medij, da je jedna strana puta oslobođena kako bi omogućili kretanje, te da je nekoliko porodica koja žive u kućama u blizini evakuisano radi sigurnosti.

Kazao je i da će se dalje raditi na obezbeđenju stene i podizanju barijera s puta, kao i da je u vezi sa tim kontaktirano i nadležno ministarstvo.

Do danas, nema odgovora zašto je put i dalje zatvoren i da li je sama stena obezbeđena za bezbedan putnički saobraćaj.

Sa druge strane, građani su ogorčeni zbog preopterećnosti ulica, velikih gužvi, čestih zastoja i problema sa kojima se suočavaju svi učesnici u saobraćaju, kako vozači tako i pešaci.

Radio Mitrovica SeverPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.