Nova spomen ploča i skulptura „Kosovski božur“ posvećena braći Milić

FOTO: KoSSev

Nova spomen ploča posvećena trojici braće Milić, osvanula je jutros u Kosovskoj Mitrovici. U čast blizancima Bobanu i Srđanu poginulima 1999. tokom NATO bombardovanja, kao i njihovom bratu Goranu, koji je preminuo od tuge na godišnjicu njihove smrti, sada je na trgu koji po njima nosi naziv, podignuta i skulptura „Kosovski božur“.

Prva spomen ploča braći Milić postavljena je posle rata u blizini glavnog mosta i poznate gradske fontane.

Po njima je tako ovaj trg potom i zvanično dobio naziv „Trg braće Milić“.

Spomenik se tu i nalazio sve do septembra 2016. godine, kada je, zbog radova na rekonstrukciji puta na ovom trgu, uklonjen. Kako su tada saopštili iz Kancelarije za KiM, on je premešten u dogovoru sa porodicom.

Nakon nešto više od šest godina, jutros je osvanula nova spomen ploča, u blizini mesta gde je bila postavljena i prvi put, ali sada upotpunjena skulpturom – „Kosovski božur“, postavljenom na mestu gde je nekada bila gradska fontana.

„Skulptura ‘Kosovski božur’ je podignuta u čast braći Milić – srpske Junake koji su život dali za odbranu svoje otadžbine“, napisano je na spomeniku.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.