Zaharova: Stav Rusije o Kosovu nepromenjen

Marija Zaharova
Marija Zaharova

„Naša pozicija je nepromenjena“ – rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, govoreći o Kosovu. 

Zaharova je tako, na jučerašnjoj redovnoj konferenciji za medije u Moskvi, odgovorila na pitanje novinarke da li se nešto promenilo u poziciji Rusije po pitanju Kosova s obzirom na izjavu Hašima Tačija da je imao razgovor sa premijerom Rusije, Dmitrijem Medvedevim, u Ankari ranije ove nedelje.

Tači je na Fejsbuku u ponedeljak naveo da se kratko sastao sa ruskim premijerom:

„Tom prilikom pozvao sam premijera Medvedeva da uspostavi komunikaciju između naših zemalja.“

„Razgovarali smo i o završnoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije i složili smo se da će potencijalni sporazum doneti dugotrajan mir na Zapadnom Balkanu,“ napisao je dalje.

Osim vesti o razgovoru Tačija i Medvedeva, ove nedelje je još jedna informacija u vezi sa Rusijom i Kosovom zabeležena. Fudbalski savez Kosova objavio je čestitke na izboru novog predsednik ovog saveza, među kojima se našla i ona iz Rusije.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.