Z. Potok: Ilegalno ušao na Kosovo, pa vraćen kad su utvrdili da je pozitivan na koronu

Prelaz Brnjak granica
Foto: KoSSev

Kosovska policija izvestila je danas u svom 24-časovnom izveštaju o tri slučaja neovlašćenog prelaza koji su se dogodili na teritoriji opštine Zubin Potok.

U selu Banje, juče, u ranim jutarnjim satima, zaustavljena su dva muškaraca – državljani Srbije, koji su na teritoriju Kosova ušli alternativnim putevima.

Iz policije navode da su osumnjičeni zaustavljeni od strane patrola dok su se kretali vozilom srpskih registarskih oznaka.

Oni su, na osnovu naloga tužioca, zadržani na 48 sati, ali pošto je jedan od njih bio pozitivan na koronavirus, oni su vraćeni na teritoriju Srbije i slučaj se obrađuje u redovnom postupku, naveli su iz policije.

KP je ujedno u Zubinom Potoku registrovala dva slučaja ilegalnog prelaska sa teritorije Kosova u Srbiju, jedan 14. septembra u ranim jutarnjim satima, a drugi dan ranije, u večernjim satima.

Za oba slučaja pokrenut je postupak protiv osoba sa Kosova.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.