Vujičić čestitao Krasnići medalju: „Džudistkinje najsvjetlija zvezda Kosova“

Zlatna olimpijska medalja džudistkinje Distrije Krasnići (Krasniqi) na Kosovu je izazvala talas reakcija oduševljenja. Ređaju se čestitke političara, ambasada u Prištini, a Olimpijski komitet Kosova pozvao je da građani od 20 časova proslave na trgu u Prištini.

Jedna od čestitki stiže i od Slobodana Vujičića, predsednika Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova.

„U ime Crnogoraca Kosova i u moje lično ime čestitamo džudistkinji Distriji Krasnići osvajanje zlatne olimpijske medalje u Tokiju sa željom da još mnogo godina suvereno vlada ovim sportom u svojoj kategoriji. U vremenima pandemije, teške ekonomske situacije, političkih sukoba i populizma, Krasnići se izdigla iznad svega i osvojenim zlatom obasjala duše i napunila srca radošću svakom dobronamjernom građaninu Kosova“, poručio je u pisanom saopštenju.

„Džudistkinje nastavljaju da budu najsvjetlija zvijezda Kosova i najbolji primjer na koji se trebaju i mogu ugledati naša djeca i buduće generacije. Što više vrhunskih sportista, to je više medalja, što je više medalja koje donose sportisti svojoj zemlji, to je njihov doprinos u ozdravljenje društva veći. Stoga danas ne trebamo samo čestitati Distriji Krasnići, već joj moramo biti i zahvalni što postoji kao takva. Srdačan i sportski pozdrav“, poručio je Vujičić.

Krasnići je Kosovu donela drugu zlatnu olimpijsku medalju nakon njegovog debija kao zasebne olimpijske sportske delegacije u Riju 2016, kada je takođe u džudou zlatnu medalju osvojila Majljinda Keljmendi (Majlinda Kelmendi) koja je ove godine na otvaranju ispred svog tima nosila olimpijsku zastavu.

Kosovo je 2014. godine primljeno kao zasebna članica olimpijske zajednice i to jednoglasnom odlukom svih učesnika MOK-a, bez prisustva srpskog predstavnika Olimpijskog saveza Srbije, Vlade Divca, ali koji nije ni uputio zvaničan protest na članstvo Kosova.

Prve medalje i za Srbiju i Kosovo, predsednici čestitaju svojima

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.