Vučić u subotu na mestu ubistva odaje poštu Ivanoviću

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, tokom svoje posete Kosovu i Metohiji – odaće poštu Oliveru Ivanoviću, polaganjem venca na mestu njegovog ubistva u Kosovskoj Mitrovici, javlja Tanjug.

Vučić će u Kosovskoj Mitrovici boraviti u subotu, a u subotu uveče u Gračanici i Lapljem Selu kako bi, kako su ranije javili mediji, razgovarao sa Srbima na Kosovu i Metohiji.

Vučićeva poseta KiM-u je iznenadna i usledila je nakon ubistva Olivera Ivanovića, zbog kojeg je Predsednik Srbije održao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost i vanrednu konferenciju za medije.

"Uskoro ću na Kosovo sasvim sigurno, zato što hoću da razgovaram sa narodom i da vidim šta je to što možemo da uradimo iako nemamo efektivnu vlast. To je ono što mislim da je važno," rekao je tada Vučić, odgovarajući na pitanje naše novinarke kada će na Kosovo.

Oliver Ivanović ubijen je prekjuče u Kosovskoj Mitrovici, sa šest hitaca iz vatrenog oružja, ispred prostorija svoje stranke.

Nakon što je juče njegovo telo, u pratnji više hiljada građana u Kosovskoj Mitrovici, prebačeno za Beograd, u ovim trenucima održava se sahrana na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.