Vučić sutra sa predstavnicima Srpske liste, najavljena još jedna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Vučić
FOTO: Youtube/Aleksandar Vučić – Predsednik Republike Srbije/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Palati Srbija sa predstavnicima Srpske liste, a nakon toga planirana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, saopštila je kancelarija za medije srpskog predsednika.

Sastanak Aleksandra Vučića i Srpske liste zakazan je za sutra u 9 časova. Potom sledi konferencija za štampu, a u 10 časova održaće se i sednica Saveta na nacionalnu bezbednost nakon koje će medijima biti prosleđena saopštenja.

Srpski predsednik sastanak sa predstavnicima Srpske liste zakazao je nakon što je zahtev za istim stigao iz ove stranke.

Zahtevu za sastanak prethodila je još jedna potvrda iz Prištine da rok za preregistraciju vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS neće biti produžen, odnosno da ističe 31. oktobra.

Nakon serije zahteva sa zapada da se produži rok za preregistraciju vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, šest dana uoči njegovog isteka kosovski MUP je putem SMS-a obavestio građane sa ovakvim tablicama da će morati da ih zamene do 31. oktobra, a juče im je tu istu poruku preneo i kosovski premijer.

I dok zamenik kosovskog premijera, Besnik Bisljimi, tvrdi da zaplene automobila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu neće biti i da je to dezinformacija, Srpska lista je u zahtevu za sastanak sa Vučićem koji je objavila na Fejsbuku navela da su ga poslali u vezi sa najavom Aljbina Kurtija da će „1. novembra početi sa otimanjem imovine i vozila“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.