Vučić: Što je babi milo, to joj se i snilo – ne postoji sporazum u 17 tačaka o promeni granica

aleksandar vucic
Foto: Tanjug, Predsedništvo Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je kosovskim Albancima i njihovim političkim predstavnicima da ne potcenjuju Srbiju, jer, kako je rekao, Srbija je uvek znala da zaštiti svoj obraz i svoj narod. Komentarišući planove o navodnom razgraničenju na Kosovu koje su preneli pojedini prištinski i nemački mediji, Vučić je u Kruševcu rekao da nam po tim planovima „pola Srbije oteše“.

„Ne želim nikoga da uvredim, ni Albance ni njihove predstavnike, ali želim da im poručim da ne potcenjuju Srbiju. To što su u Srbiji mirni i staloženi ljudi, što rukovodstvo Srbije insistira na miru ne znači da ćemo vama ili bilo kome dozvoliti da nas gazite i ponižavate,“ kazao je Vučić u Kruševcu, gde je nastavio kampanju „Budućnost Srbije“.

On je kazao da je najvažnije očuvati mir i bezbednost, ali i dodao da to ne znači da je Srbija slabija od onoga kako je neki zamišljaju.

„Šta da vam kažem na to, što je babi milo, to joj se i snilo,“ rekao je Vučić novinarima u Trsteniku, ranije tokom dana, gde je u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ obišao fabriku „PPT Petoletka“.

Vučić je istakao da „nema baš ničega“, odnosno da ne postoji nikakav sporazum i nikave mape.

„To mora da su pisali Tači (Hašim) i Haradinaj (Ramuš), nema tu ni jedne tačke, a kamoli 17,“ rekao je Vučić demantujući pisanje nemačkog dnevnika „Frankfurter rundšau“ (Frankfurter Rundschau) uz opasku da je ta informacija preuzeta iz prištinskih medija.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.