Vučić sa suprugom, uz zabrinut izraz lica, pozirao sa Bajdenovima

FOTO: Budućnostsrbijeav

„Na zvaničnom prijemu kod predsednika Bajdena potvrdili smo privrženost daljem unapređenju naših bilateralnih odnosa“, sa samo jednom rečenicom i smrknuto-zabrinutim izrazom lica na zajedničkoj fotografiji, predsednik Srbije obavestio je javnost o susretu u Njujorku. Nasuprot njemu, ostali se na fotografiji uljudno smeše: njegova supruga Tamara Vučić, kao i američki predsednik sa svojom suprugom.

U pitanju je zvanični prijem koji je organizovao američki predsednik Džozef Bajden na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija još juče, a predsednik je sliku tek nedavno objavio.

Za provladine medije u Srbiji danas je ipak glavna vest lavina reakcija na Vučićev govor za govornicom Ujedinjenih Nacija, odnosno salva pohvala koje preko ovih medija stižu na račun njegove oštre kritike zapadnim zemljama.

Tako je i njegov govor juče bio u sličnom maniru, kao i njegov izraz lica na prijemu.

Sa drugačijim izrazom pozirala je kosovska predsednica sa svojim suprugom, uz američki predsednički par, koja se takođe obrela na istom događaju.

Tvrdi da je od Bajdena dobila „snažne garancije za kontinuiranu američku podršku Kosovu“, podcrtavši da je partnerstvo sa Amerikom „egzistencijalno, neprikosnoveno i nezamenljivo“.

A fotografiju, sličnu kao i onu koju je danas objavio Vučić, Osmani je objavila neposredno nakon prijema još juče, uz opis: „Savez slobode – večna alijansa“.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.