Vučić sa Pičom: Očekujemo da date pun doprinos i podršku dijalogu

Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan, Stjuartom Pičom, sa kojim je između ostalog razgovarao o dijalogu Beograda sa Prištinom.

Kako je saopštilo Predsedništvo, Vučić je Piča dočekao jutros u svom kabinetu. Ovo je prva zvanična poseta Stjuarta Piča Beogradu, kao novog izaslanika UK.

Tokom sastanka Vučić je ponovio da Srbija nastavlja da se zalaže za postizanje održivog i obostrano prihvatljivog rešenja u dijalogu sa Prištinom, i dodao da ostaje u potpunosti posvećena dijalogu kao jedinom putu za rešavanje svih otvorenih pitanja.

Takođe, izrazio je očekivanje da će Pič, sa svojim iskustvom i poznavanjem prilika u regionu, dati pun doprinos i podršku konstruktivnom nastavku dijaloga.

Pič je, kako navodi Predsedništvo, naglasio da će sa partnerima iz EU i SAD raditi na podršci tom dijalogu.

Istovremeno, istakao je da i njegovo imenovanje predstavlja jasan znak kontinuirane britanske posvećenosti bezbednosti, stabilnosti i ekonomskom napretku Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić je takođe istakao da Srbija, kao inicijator brojnih projekata koji za cilj imaju povezivanje u regionu, ozbiljno i odgovorno pristupa svim pitanjima od značaja za jačanje međusobne saradnje, ekonomskog napretka i izgradnje poverenja.

„Regionalna saradnja je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, koja je pokretač ne samo inicijative Otvoreni Balkan, koja omogućava slobodno kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, već i velikih infrastrukturnih projekata koji će podići kvalitet života svih građana regiona“, navodi Predsedništvo.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.