Vučić: ROSU upala večeras u Gračanicu, hteli da hapse vola na ražnju

Ne budu li srpski državljani dobili pravo da u nedelju na Kosovu glasaju na referendumu koji organizuje Srbija, posledice će biti veće i dalekosežnije nego što Albanci i Kvinta pretpostavljaju, upozorio je večeras Aleksandar Vučić. Za njih ima molbu – da poštuju Briselski sporazum.

Srpski predsednik je u intervjuu na RTS-u, koji je u toku, otkrio još nešto:

„U Gračanici se večeras dogodilo nešto, ne znam da li je još obavljeno. Poslali su 20 ROSU specijalaca koji su upali u skupštinu opštine, očekujući da tamo zateknu neki sastanak, vola na ražnju. Lovili su vola na ražnju i ne šalim se uopšte. Jurili su vola na ražnju, slikali su, napustili, a vo na ražnju je trebalo da se peče sutra za Novu Godinu. Hteli su da zabrane Srpsku Novu Godinu i hteli su da uhapse vola na ražnju“, kazao je Vučić, dodajući:

„Nisu našli vola na ražnju, te ga nisu uhapsili večeras“.

Kada neko gubi političku snagu postaje opasan, upozorio je.

„Ali je mnogo opasnije to što oni spremaju za referendum, a to je da ne dozvole Srbima da glasaju. To će izazvati dalekosežne posledice, dalekosežne, dalekosežne“, naveo je dalje.

„Nadam se da albansko rukovodstvo neće da pravi gluposti, kao što vole da ih prave, kao što uživaju u krajnje neodgovornom ponašanju“, naveo je takođe dodajući i:

„Mi ćemo tu morati da se uzdržavamo i da Srbe na Kosovu molimo da se uzdržavaju sve što možemo da uradimo, jer za nas stabilnost i mir imaju najvišu cenu“.

Kakvu poruku za kosovsku vlast ima srpski predsednik?

„Da poštuju Briselski sporazum i sve što je unapred dogovoreno. To je moja molba i Kvinti i kompletnoj međunarodnoj zajednici – da svoje čedo koje toliko maze i paze, da to svoje čedo obaveste da moraju da poštuju sve sporazume“, naglasio je.

Na pitanje hoće li se, manje od četiri dana pred glasanje, promeniti ishod, odnosno hoće li Srbima biti dozvoljeno da na Kosovu glasaju, Vučić kratko kaže: „Videćemo“.

On trenutno razgovara, ne otkrivajući dalje detalje, ali je ponovio:

„Posledice će biti mnogo teže i dalekosežnije nego što i Albanci i Kvinta u ovom trenutku pretpostavljaju“.

Ima i nečeg sa čim je predsednik zadovoljan – a to je inicijativa Otvoreni Balkan. To je izvanredna inicijativa koja će u budućnosti da da rezultate, uveren je.

Potvrdio je i to da se prilikom izglasavanja Albanije kao nestalne članice SB UN, Srbija „nije bunila“ jer u tome ne vidi ništa sporno, kada već ne može da utiče na članstvo jedne Francuske, Nemačke, Engleske i SAD, koji svakako i na svaki način urade sve što mogu po pitanju nezavisnosti Kosova.

Na pitanje ima li koristi Srbija od toga, smatra da to nije loša stvar, pohvalivši izgradnju poverenja, iako će Albanija uvek biti za nezavisno Kosovo.

Kurti ponovio i Borelju: „Referendum na suverenoj teritoriji druge države neprihvatljiv“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.