Vučić ponosan što je ove nedelje sačuvao mir, zahvalio Srbima sa Kosova

aleksandar vučić u briselu
FOTO: buducnostsrbijeav/Instagram

„Ponosan sam što smo u nedelji za nama uspeli da sačuvamo mir“, poručio je predsednik Srbije. Koristeći društvenu mrežu Instagram, posebno se zahvalio srpskom narodu na Kosovu.

„Što je pokazao da se, posle decenija terora, i dalje bori za svoje ognjište, za decu, za našu budućnost. Hvala im na tome što se nisu uplašili i što su dokazali da je svetnja za koju se borimo veća od svake pretnje i nepravde koju stave pred nas“, napisao je Vučić.

Kriza sa tablicama trenutno je smirena dogovorom od srede – glavnih pregovarača Petra Petkovića i Besnika Bisljimija u Briselu. Beograd se obavezao na to da do daljnjeg neće izdavati nove automobilske tablice za gradove na Kosovu, ali će produžavati postojeće, i da će se fokusirati na razgovore o tzv. nemačko-francuskom predlogu za finalni sporazum.

Iako je poslednjih meseci kritikovao Nemačku, kada je u pitanju Kosovo, predsednik je sada, kao pobedu Srbije, istakao upravo to što je nedavno otvorena nemačka fabrika u Pančevu.

„Pobede su i strateško partnerstvo Srbije sa Azerbejdžanom, koje smo potvrdili tokom posete predsednika Alijeva, jačanje tradicionalnog prijateljstva i saradnje sa Italijom i Francuskom, o čemu sam razgovarao sa njihovim najvišim zvaničnicima, kao i bratske veze naroda Srbije i Republike Srpske koji uvek mogu da računaju i da se oslone jedni na druge. I zato, idemo dalje, u nove pobede! Živela Srbija!“ – dodao je u Instagram pregledu „Nedelja sa predsednikom“.

Vučić se inače trenutno sprema za posetu Norveškoj.

O najnovijoj krizi na Severu informišite se na našim tematskim stranicama Napuštanje institucija Tablice.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.