Vučić: Oni koje Priština traži nisu nikakve ubice, već srpski studenti

Na fotografijama koje je danas objavila Kosovska policija a na kojima su, prema njihovim tvrdnjama osobe koje su povezane s ubistvom Olivera Ivanovića, jesu dvojica mladića rodom iz Kuršumlije, studenti Tehničkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici koje su srpski istražni organi već ispitali i koji s ubistvom nemaju nikakve veze, rekao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, na večerašnjoj konferenciji za novinare.

Predsednik je mladiće identifikovao samo nekoliko sati nakon što je Kosovska policija kroz zvanično saopštenje za medije objavila fotografije mladića, istovremeno zatraživši pomoć javnosti u njihovoj identifikaciji.

On je pokazao i drugu fotografiju navodeći da je ta fotografija izvučena iz arhiva BIA, i rekao da se ne radi o ubicama već o studentima Ivanu Dimitrijeviću i Milošu Radosavljeviću. Njih su, kako je rekao Vučić, već ispitali srpski istražni organi i ispostavilo se da su tog jutra imali kolokvijum na fakultetu i da nikakve veze s ubistvom nemaju, kazao je Vučić. Njih su, kako je naveo, na ispitivanje doveli roditelji, bili su spremni na punu saradnju i poligrafsko ispitivanje, tvrdi.

Vučić je rekao da objavljivanje ovih fotografija ukazuje na to „s koliko neozbiljnosti kosovski istražni organi pristupaju rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića“.

Takođe je naveo da su kosovskim organima „Srbi prijavljivali Srbe i to lažno jer im se učinilo da su bili mnogo pametni kada su pregledali fotografije nadzornih kamera”.

Direkcija Kosovske policije za Istragu teškog kriminala objavila je danas fotografije dve osobe za koje su tvrdili da su osumnjičene u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. Kosovska policija je u saopštenju pozvala građane da pomognu policiji u identifikaciji tih osoba, koje su slikane u ulici Ive Lole Ribara u kojoj je živeo Ivanović i to na dan ubistva srpskog političara – 16. 01. 2018.

Istragu o ubistvu Olivera Ivanovića paralelno vode i srpski i kosovski organi, a predsednik Srbije je večeras naveo da je ta istraga za Srbiju od prvorazrednog značaja, uprkos činjenici da nam ni na koji način nisu omogućili da pristupimo njihovom materijalu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.