Vučić: Oni dolaze u Brisel da naprave šou, mi smo posvećeni dijalogu

„Oni dolaze u Brisel da naprave svoj šou. Mi smo ozbiljni i odgovorni i posvećeni dijalogu. A rezultat na semaforu – piše na kraju utakmice a ne na početku. To pre početka sam milion puta gledao“, kazao je srpski predsednik Aleksandar Vučić u Jagodini o kosovskoj delegaciji i predstojećim razgovorima 15. juna u Briselu.

Potvrdio je da srpska delegacija već u ponedeljak, 14. juna ide u Brisel, da ih uveče očekuje radna večera.

Kaže da se „uvek divio u sportskom smislu“ onima koji pre početka utakmice „prete kako će nekoga da unište“, povezujući sa tumačenjem novinara najava iz Prištine uoči dijaloga o potrebi da Srbija prizna Kosovo i genocid.

„A onda kada utakmica počne, onda se obično stvari malo drugačije odvijaju, tako da ne interesuje me šta pričaju. Ako mislite da dolazite po stvari o kojima govorite, ne morate ni da putujete“, kaže uz naglasak da je dijalog važan.

Važno je i da se pošalje poštovanje prema EU, ali i zbog samih strana u razgovoru da se spuste tenzije i pokaže sigurnost i bezbednost za Srbe na KiM.

„Sa tim nema šale“, dodao je.

Stoga, nije na Kosovu da odlučuje koji će put Srbija da odabere, rekao je Vučić objasnivši i da:

„Oni (Albanci) odavno ne žele da budu građani Srbije, pa ih molim da to ne čine jer mi ne dozvoljavamo ni mnogo većim silama da se upliću u naše odnose a kamoli onim licima koja to ničim nisu zaslužila“.

Srbija se nalazi na evropskom putu i mnogo više ispred od onih koji bi da joj drže lekcije. Srbija kao nezavisna i suverena zemlja štitiće svoje interese dok neke zemlje u EU budu sprovodile deindustrijalizaciju, Srbija će da provodi reindustrijalizaciju. Zato se očekuje još veći broj nemačkih kompanija u Srbiji, navodi.

Vučić se nalazi u Jagodini gde otvara nemačku kompaniju „Fischer automotive system“ i nalazi se u prisustvu predsednika Skupštine grada Jagodine i narodnog poslanika, Dragana Markovića Palme.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.