PIK predložio suspenziju troje policijskih službenika u Prištini i Prizrenu

Policijski inspektorat Kosova predložio je suspenziju troje policijskih službenika u Prištini i Prizrenu u vezi sa dva odvojena slučaja, saopštili su iz PIK-a.

Kako navode iz PIK-a, prvi slučaj odnosi se na slike koje su objavljene u medijima o hapšenju osumnjičenog zbog nasilja u porodici, koji je upućen na medicinski tretman u Univerzitetski klinički centar Kosova i pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima – pobegao odatle.

U vezi sa ovim slučajem, PIK je preporučio suspenziju dvojice policijskih službenika zbog sumnje da su počinili krivično delo „Zlostavljanje tokom vršenja službene dužnosti ili javnih ovlašćenja“.

Drugi slučaj odnosi se na policijsku reakciju i slike objavljene u medijima tokom inspekcije o poštovanju antikovid mera u jednom lokalu u Prizrenu u nedelju veče.

PIK je u vezi sa ovim slučajem preporučio suspenziju policijskog službenika, koji se sumnjiči da je počinio krivično delo „lakša telesna povreda“.

Istraga u oba slučaja je u toku, radi razjašnjavanja okolnosti i navoda o prekoračenju policijskih ovlašćenja tokom upotrebe sile od strane policije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.