Vučić o ludilu: Što viši stepen, to veća njihova popularnost

Tanjug / Dimitrije Goll aleksandar vucic
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Nove mere Prištine sa velikom dozom straha iščekujem, ne straha za sebe, već za naš narod i budućnost našeg naroda na KiM-u, jer ja vidim da je to ludilo postalo bezgranično – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom nedavne izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja koji je najavio nove mere protiv robe iz Srbije. 

Nedavno je kosovski premijer u intervjuu za albansku televiziju A2, najavio nove mere protiv robe iz Srbije. Nove mere vlada najavljuje još od uvođenja prve takse od 10 odsto, ali detalji novih mera nisu poznati. I juče je Haradinaj ostao zagonetan u vezi sa novim dodatnim merama, rekavši samo „videćete kad se dese“, javlja portal Gazeta Express.

Vučić: Tri stvari koje Priština može da uradi – „ne znam koja je gora za nas“

Na pitanje novinara da li imate neke procene šta bi to posle ovih taksi mogli da učine, predsednik odgovara da su to „tri stvari“, kao i „ne znam koja je gora za nas“.

Ujedno, misli da nijedna od tih stvari dugoročno „nije dobra za njega“ (Ramuša Haradinaja), jer, kako predsednik Srbije navodi, „on je čovek koji kratkoročno stvari posmatra“.

U svakom slučaju, Srbija će da donosi odluke u skladu sa tim šta će Priština da preduzme, naglasio je predsednik.

Predsednik nije objasnio koje su to tri stvari.

Što viši stepen ludila u odlukama protiv Srbije viša njihova popularnost

Predsednik je ujedno i zaključio da ove mere dovode do popularnosti kosovskih političara.

„Što je viši stepen ludila u donošenju odluka protiv Srbije to je viša i njihova popularnost. I sada oni to koriste za svoje unutrašnje obračune, a u svemu tome strada srpski narod,“ naglasio je predsednik.

„To je“ ono što predsednika brine i ono čime će se baviti.

„Ja da promenim mišljenje pod pritiskom, pa dajte, to je sumanuto“

Sa druge strane, on neće da vuče sumanute poteze. Predsednik je govorio i o sinoć održanom protestu u Beogradu pod sloganom „Stop krvavim košuljama“, navodeći „kod nas se slobodno demonstrira, šetajte gde hoćete, hoćete žurku u parlamentu, i bez lične karte da dolazite – nema problema, samo nemoj da kradete slike, nemojte nikom da razbijate glavu, nemojte da uništavate imovinu, ovo drugo, šta god hoćete radite“.

Ali je i naglasio da nijedan zahtev neće da ispuni.

„Može pet miliona da vas se skupi, nikada. Možete samo da dobijate izbore,“ rekao je Vučić, dodajući da ono što ga razlikuje od svih drugih je to da pod pritiscima neće da radi.

„Ja da promenim mišljenje pod pritiskom, pa dajte, to je sumanuto.“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.