Vučić o Crnuši: Ukoliko bude postojala bilo kakva opasnost…znaju Srbi sve

„Ako neko misli da je moguće da se stabilnost Zapadnog Balkana gradi na tome što će Srbi biti poraženi i poniženi, to nije moguće, tako da ne vidim da bi priznanje Kosova doprinelo bilo kakvoj stabilizaciji ili bilo čemu posebno dobrom u regionu“, kazao je Aleksandar Vučić obilazeći radove na autoputu Miloš Veliki kod Požega-Preljina.

Posle upozorenja u delu srpskih medija i Kancelarije za KiM prošle nedelje, a juče i SNS poslanika u srpskoj skupštini o najavi iz opštine Južna Mitrovica da će KBS graditi najveću bazu na Crnuši, Vučiću je danas postavljeno to pitanje, na koje je odgovorio ovako:

„Mi verujemo da će se sačuvati stabilnost i mir na Kosovu i Metohiji, a ni prvi, ni poslednji pokušaj albanske strane da pokaže kako su oni ti koji mogu da čine šta hoće sa ne previše odgovornosti. Ukoliko bude postojala bilo kakva ozbiljnija opasnost ili ugroženost za srpski narod….ne moram da nastavljam, izvolite ako imate pitanja… Znaju Srbi sa Kosova sve“.

TV Most iz Zvečana i danas je zanimalo da odgovori o onom što je i juče najavio: Od avgusta započinje rekonstrukcija dotrajalog puta Jarinje – Kosovska Mitrovica.

„U toku je tenderska procedura. To radimo zajedno sa našim evropskim partnerima, i dobili smo i povoljnu cenu granta – 40, 6 miliona evra na ukupnu cenu od 255 miliona evra između Niša i Beljine, tako da je to vrlo povoljno za nas. Očekujte da u avgustu započne izgradnja auto puta, zato sam i rekao da će biti oko 8 autoputeva u izgradnji do 1. decembra u našoj zemlji“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.