Vučić: NATO nam je saveznik u zaštiti Srba na KiM

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da je NATO potreban kao saveznik da štiti i čuva srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Vučić je na kritike koje su se pojavile u medijima, a dolaze i iz dela "desne" opozicije, zbog sporazuma Srbije sa Severnoatlanskom alijansom i različitim olakšicama za NATO uzvratio da je reč o političkom licemerju onih koji se "busaju kao zaštitnici Kosova i Srba na Kosovu, a nisu bili u stanju ni džamije da odbrane".

On je takođe podsetio da je taj sporazum potpisan za vreme druge vlasti, da je potom i ratifikovan, a da je tek sada postao tema iz političkih, a ne tobož patriotskih razloga.

Vučić je istakao da inače ne misli da je taj sporazum loš:

"Je l' od NATO tražimo da zaštiti Srbe na severu Kosova, a nećemo da mu damo da dođe na sever Kosova? A gde ste uopšte videli te NATO vojnike? Nama je NATO potreban kao saveznik i da čuva naš narod na Kosovu, da ga ne bi čuvali ti licemeri…Hoćete da tražimo zaštitu za Srbe sa severa, a da im ne damo da dođu do severa Kosova?" – rekao je Vučić.

"Sanda (Rašković Ivić) je 2008. čuvala Kosovo, a ni džamije u Beogradu nije sačuvala," dodao je Vučić.

Radio Kim

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.