SAD pohvalile napredak postignut na Kosovu u 8 godina nezavisnosti

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Premijer Kosova, Isa Mustafa, primio je danas senatora Sjedinjenih američkih država, Boba Korkera, koji je najavio pozitivne trendove razvoja u svim oblastima života na Kosovu kao rezultat politike i reformi koje koje vladaju na Kosovu.

Premijer je najavio detalje prioriteta Vlade i njenog glavnog fokusa na ekonomskom razvoju, evroatlantskim integracijama, kao i jačanje demokratskih institucija.

Mustafa i Korker detaljno su raspravljali o političkim kretanjima na Kosovu, gde je premijer saopštio punu posvećenost vlade dijalogu u rešavanju bilo koje važne teme, ostavljajući po strani oblike nasilja koji se koriste kako bi izazvali političku nestabilnost.

Premijer je istakao zahvalnost Vlade i naroda Kosova za izrazitu podršku koju su SAD pružile i nastavljaju da pružaju Kosovu.

"Građani Kosova su ponosni na prijateljstvo države Kosova sa SAD, nakon što su Sjedinjene Države i dalje prijatelji i najveće pristalice Kosova u svetu," rekao je premijer Mustafa, izrazivši posvećenost Vlade na produbljivanje saradnja sa SAD kao ključnog strateškog partnera Kosova.

Američki senator Bob Korker je, tokom sastanka, pohvalio napredak postignut na Kosovu tokom godina.

Naglašavajući snažnu prijateljstvo između dve zemlje, Korker je takođe pohvalio liderstvo i posvećenost Vlade Kosova da unapredi razvoj demokratskih procesa u zemlji.

Senator Bob Korker bio je zainteresovan za zbivanja na Kosovu i šire, naglašavajući podršku za procese na Kosovu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.