Vučić najavio: Svim srednjoškolcima po 10.000 dinara, samo mali deo njih glasa

VUčić Hit tvit
Foto: TV Pink

Svi srednjoškolci u Srbiji dobiće po 10.000 dinara uoči predstojećih praznika, najavio je večeras srpski predsednik.

U većerašnjem gostovanju na Hit Tvit-u, saopštio je građanima vesti koje su, smatra, za njih mnogo važnije od političkih lista i stranaka.

Tri nedelje uoči izbora, predsednik Srbije je zajedno sa srpskom premijerkom i ministrom finansija imao „finalne“ razgovore o novim finansijskim merama, ali, koje se, kako kaže, ne odnose na ljude koji glasaju, odnosno na mali deo njih.

„U narednih 10 dana ćemo kao država prebaciti novac jedinicama lokalne samouprave koje će isplatiti 10.000 dinara svakom srednjoškolcu u našoj zemlji“, kazao je Vučić.

Srednjoškolci su samo u četvtom razredu punoletni, u prvoj, drugoj i trećoj godini nisu

Naglašava da će se novac uplaćivati na račun majke, odnosno oca ukoliko srednjoškolac živi sa njim. U slučaju da roditelji nisu živi, novac će se uplatiti preko hraniteljske porodice i posebnih centara.

„U svakom slučaju, svako srednjoškolsko dete će dobiti po 10.000 dinara preko svojih najbližih“, dodao je Vučić.

Srpski predsednik smatra da je to dobra mera, pogotovo uoči praznika.

„Nadam se da će pomoći roditeljima da uštede, da mogu da ih obraduju još nekim poklonom“, dodao je Vučić.

Ujedno je saopštio da se do sada za studentske kartice prijavilo više od 66.000 studenata, te je najavio da će im biti uplaćeno po 1.000 dinara.

„Prilikom izdavanja tih studentskih kartica, Poštanska štedionica prebaciće 1.000 dinara, a mi ćemo to nadoknaditi“, kazao je Vučić, navodeći da je sada „stvarno dobro biti student“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.