Vučić: Na Severu sve vri, ne mogu noćima da spavam, deca spremna da poginu, ne mogu Kurtija da trpe

„To je njihovo čedo, protivpravno napravljeno 1999. godine i onda formalizovano 2008, u divljanju nad Srbijom bez odluke SB UN. Pogazili su sve međunarodne norme i sad moraju sve da spašavaju i zato ne možete da kažete sve jasno i glasno. I zato smo mi u užasno teškoj poziciji i lično, da budem iskren, više ne mogu da izdržim nijednu noć. Ne mogu da spavam, jer ja za razliku od vas, znam šta se zbiva na Severu Kosova. Bukvalno sve vri“, kazao je Aleksandar Vučić.

„Deca su spremna da poginu od 12, 13, 14 godina, što moramo da sprečimo. Siti su Kurtija, siti su svih laži, siti su svih mogućih. Noćas kad im je išla policija negde pored Leposavića, deca su jurila kola od 12, 13 godina. Neće više niko da ih trpi, ni njih ni njihov teror“.

„I sad ćete da kažete ‘nećete više da dobijate hleb iz Raške’. Pa šta će da jedu? I njihove deke i bake, i njihovi roditelji i njihova deca. Iz Raške dobijaju hleb. 80% hleba dobijaju iz Raške. Šta ćemo sa mlekom, pošto nam ne da da prođe nijedan kamion, a ovamo postavlja duge cevi. Kaže da kontrolišu pravce, da idu da jedu pečurke, pa kažu – ne radi mi GPS, a ne umem da koristim durbin i dvogled. Sve imamo snimljeno, ja baš i ne znam tačno tu gde je granica iz njihovog ugla, iz našeg i nema granica, već administrativna linija“.

„Užasno teška situacija za nas. Trudimo se da sačuvamo mir po svako cenu, ali imamo posla sa ljudima koji po svaku cenu ne žele da bude mira“, kazao je Aleksandar Vučić.

Poručuje još i da ostaje da se bori i da se uzda u zdrav razum.

„I nadam se da će SAD i EU imati dovoljno snage da urazume one koji se ponašaju nerazumno, ništa više. To je jedina nada. Ako ne, šta da radite, iz ove kože da iskočite ne možete. Čuvaćemo svoj narod. Štitićemo svoj narod i svoju zemlju“.

Ove reči predsednik Srbije izgovorio je na zajedničkoj konferenciji za medije sa slovenačkom predsednicom Natašom Pric-Musar.

Izveštaje o tome šta je još kazao Vučić, a šta slovenačka predsednica, čitajte u posebnim vestima:

Vučić: Uhapšeni policajci kazali da im ne radi GPS, a išli su da beru pečurke

Vučić: Na Severu sve vri, ne mogu noćima da spavam, deca od 12,13,14 godina spremna da poginu, ne mogu Kurtija da trpe

Pric-Musar: Ako dijaloga ne bude, zaista se ne piše dobro, da se formira ZSO


Više o najnovijoj krizi na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici: Kriza na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.