Vučić: Izjave Osmani i Kurtija nisu ohrabrujuće

FOTO: TV Pink/Nova printscreen

Srbija ne može da prihvati „velikodušnu i plemenitu“ ponudu kosovske strane da Kosovo prizna Srbiju bez Kosova i Metohije u svom sastavu i to nakon što Srbija „plati ratnu odštetu i odgovara zbog genocida“, kazao je večeras Aleksandar Vučić.

Dobili su predsednika privremene vlade, sada imaju i predsednika privremenih institucija, gospođu Osmani – tako je opisao trenutnu situaciju srpski predsednik Aleksandar Vučić večeras u intervjuu za TV Pink.

Njihove izjave nisu ohrabrujuće, naprotiv, naveo je, postavljajući pitanje onim građanima Srbije za koje tvrdi da su navijali za Osmani i Kurti.

„Ali sada bih pitao one u Srbiji koji su za njih navijali, a za šta ste navijali? Za to da mi plaćamo ratnu odštetu i za to da Srbi moraju da odgovaraju zbog strašnih zločina i genocida koji su počinjeni nad Albancima, pa tek kada se to desi, onda iz pozicije da se razgovara o rešenju, a jedino moguće rešenje je da Srbija dobije veliko priznanje, a to je da Kosovo prizna nezavisnost Srbije bez Kosova“, naglasio je.

„Mnogo vam hvala na toj ponudi mi takvu ponudu ne možemo da prihvatimo bez obzira što je ona toliko velikodušna i plemenita sa vaše strane“, ironično je kazao Vučić.

Ovo je ujedno i njegova prva reakcija na sinoćni izbor Vjose Osmani-Sadriu za predsednicu Kosova.

U sličnom tonu reagovao je ranije danas i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković.

„Umesto porukama o dijalogu i zajedničkom rešavanju problema, Vjosa Osmani nastavila je kampanjom mržnje i neprijateljstva prema Beogradu“, naveo je Petković u pisanom saopštenju.

On je naveo da od dve izjave koje je za manje od 24 sata Osmani dala sa nove pozicije, „obe su bile uperene prema Beogradu i obojene otvorenim animozitetom prema srpskom narodu“.

Srpska lista nije prisustvovala sednicama u subotu i nedelju kada se birala predsednica Kosova.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.