Vučić: Haradinajeva izjava loš signal za ceo region

Aleksandar Vučić
Foto: Promo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je izjava kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije ostaju na snazi dok Beograd ne prizna Kosovo, „loša vest i loš signal za ceo region“.

Vučić je novinarima u Davosu, gde učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu, povodom  taksi, rekao da je Srbija dovoljno snažna i da će se „boriti i izboriti do samog kraja“.

„Oni mogu to da rade, i dalje su nečiji najbliži saveznici,“ kazao je Vučić i izrazio zahvalnost onima koji su, kako je kazao, čak i formalno rekli da se ukinu takse.

Govoreći o sastancima sa svetskim zvaničnicima tokom boravka u Davosu, Vučić je kazao da će se sutra po 15. put sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel koju će, kako je rekao, zamoliti da Srbiji pomogne povodom više pitanja, uključujući i Kosovo i Metohiju.

„Ona je izuzetno ozbiljna i morate biti dobro pripremnjeni i dobro razumeti šta je to što Nemačka želi, ali i šta Srbija želi i šta može. Nikada ne tražim susrete sa njom, ali ona pokazuje odgovornost time što traži da vidi šta radimo i da nam ukaže kakva je nemačka politika,“ rekao je Vučić.

KoSSev: I Tači u Davosu

Predsednik Kosova Hašim Tači otputovao je danas u Davos, gde takođe učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu.

Tokom svog boravka, Tači će održati brojne sastanke sa predstavnicima različitih zemalja sveta kako bi produbio bilateralne odnose, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Pored toga, održaće više sastanaka sa predstavnicima Evropske unije, koji će, kako je saopšteno, nastojati da ubrzaju evropski put Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.