Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da ne veruje u priče kosovskog predsednika Hašima Tačija o ukidanju taksi, jer Priština to delima demantuje. Đurić je rekao da bi voleo da ambasador SAD u Prištini „očita bukvicu“ liderima na Kosovu, ali dodaje da ne veruje da će se to desiti. Funkcioner Srpske napredne stranke ocenio je danas da bi održavanje izbora bilo dobro za sve, ali da će vrh stranke, pre donošenja odluke, sačekati da vidi šta će se dešavati sa Kosovom i Metohijom.

Ovo ne veruje, ono ne veruje i čeka šta će se dešavati sa Kosovom i Metohijom. Direktor Kancelarije za KiM?!? Pa to bi mogla i moja baba, da je živa. Radi nešto majstore!

Takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH neće biti ukinute ni sutra ni prekosutra, rekao je Besnik Tahiri, nacionalni koordinator za reformu u kosovskoj vladi. On je to rekao govoreći o za danas najavljenom sastanku predsednika kosovske vlade i skupštine Ramuša Haradinaja i Kadrija Veseljija sa američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom, prenosi Gazeta Express.

Takse će svejedno biti ukinute, ali će vojska ostati, rezoluciju smo performansom sahranili… Sada nam treba nova zabava a sutra, prekosutra će da nam smisle novu igricu.

Evropska unija sa oko tri miliona evra finansira 18 projekata lokalnih samouprava koji se uglavnom odnose na upravljanje imovinom, a ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ističe da je to važno za promenu investicionog ambijenta i poslovnog okruženja u gradovima i opštinama.

Tako je engleski DFID (Departman za internacionalni razvoj) opredelio sredstva za povratak raseljenih Srba na Kosovo 2003. Oko 7 miliona funti. Ja se obradovao i otišao na razgovor sa direktorom u Prištini sa spiskom sela i listom povratničkih porodica da im pravimo kuće a on mi kaže: “Ne, ne… To su sredstva koja ćemo dati vladi Kosova da stvori ambijent za povratak i oraspoloži komšije Albance da povratnike prihvate, pa kada se Srbi jednom vrate, da se vraćaju veseli”. Stvaranje investicionih ambijenata i poslovnih okruženja su njihova specijalnost. Stvarni rezultati im nisu na dnevnom redu.

U živopisnom švajcarskom ski centru Davosu danas je zvanično počeo Svetski ekonomski forum (WEF), na kojem će svetski lideri diskutovati o najaktuelnijim globalnim pitanjima. Tokom boravka u Davosu, Vučić će se obratiti skupu na temu „Sloboda medija u kriznim situacijama“.

Mnogi se smeju, kome je to pametnjakoviću palo na pamet da ovome da tu temu. Međutim, njemu je zaista krizna situacija u opstajanju na vlasti, a ima potpunu slobodu da u svim medijima priča po ceo dan. Zato on i jeste pravi izbor prezentera ove problematike jer slična situacija može zadesiti i mnoge druge tamo prisutne.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.