Vučić: Građanima koji su se vakcinisali dodatna pomoć od 3.000 dinara

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je novu finansijsku pomoć, odnosno dodatnih 3.000 dinara za one građane koji su primili obe doze ili samo jednu doze vakcine.

„Dakle svi penzioneri koji se vakcinišu, svi sa više od 16 godina koji se vakcinišu i koji su se vakcinisali, bilo jednom ili dve doze do sada, i svi oni koji će se vakcinsati makar jednom dozom do 31. maja, dobiće dodatnih 3.000 dinara od države“, kazao je Vučić.

On je gostujući na Pinku, kazao da ovim žele da nagrade ljude koji su pokazali odgovornost i da pozove druge da se priključe pokretu odgovornih i ozbiljnih ljudi.

Vučić je dodao da se nada da će doći do tri miliona ljudi koji će se vakcinisati jednom dozom do 31. maja, te da time „dođemo do tzv. kolektivnog imuniniteta“.

Predsednik Srbije dodao je i to da će građani koji su vakcinisani, imati pravo na plaćeno bolovanje, dok oni koji nisu primili ni jednu dozu vakcine neće.

„Biće i drugih stvari koje će Vlada da razmatra. Vi ako ste se zarazili, a primili ste dve vakcine, tuđom krivicom, vi imate pravo ako ste u državnom organu, vojsci ili slično, vi imate pravo na bolovanje. A ako niste vakcinisani, nećete imati plaćeno bolovanje“, dodao je Vučić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.