Vučić: Fon Kramon učinila sve kako bi uništila Srbiju, a vi zaključite kako je došla do toga da SPC ne postoji

Mi smo napravili od Viole fon Kramon veliku političku zvezdu, kazao je danas Aleksandar Vučić. „Ničim drugim se ne bavi osim olajavanjem Srbije, u svako vreme i na svakom mestu, najgorim korišćenjem najgoreg mogućeg rečnika protiv naše zemlje, radeći sve protiv interesa naše zemlje“.

Srpski predsednik je ovako odgovorio na pitanje Televizije Most u Beogradu, nakon što se evropska poslanica juče sastala sa Vladikom Grigorijem.

Nakon sastanka sa vladikom, na Tviteru se otvorila i polemika, kada je fon Kramon pokušala da odgovori na kritiku jedne korisnice da je „SPC ruski entitet“, kazavši da je ustrojstvo eparhija pri SPC – samostalnije.

Međutim, ona je u odgovoru navela: „Ne postoji ‘Srpska pravoslavna crkva’, ovo su vrlo autonomne eparhije što je različito u odnosu na Katoličku crkvu. Razgovaraj sa Vladikom i bićeš iznenađena“.

U međuvremenu je uklonila ovaj tvit, ali su u pojedinim tabloidima osvanuli natpisi: „Viola fon Kramon ukinula SPC“, „Srpska pravoslavna crkva ne postoji“, „Najveća sramota za SPC, Grigorije se satao sa lobistkinjom za nezavisno Kosovo“ itd.

Kritikujući Kramon, Vučić je danas kazao da je ona učinila sve kako bi uništila Srbiju, od toga da Srbija treba da bude osuđena za genocid do toga da Kosovo, kako je kazao, ne samo da mora da bude nezavisno, već Srbi treba da odgovaraju za sve što su počinili.

„A što se ovog zaljučka tiče, da ne postoji SPC, već samo njene eparhije, pa vi zaključite kako je ona došla do tog zaključka. Ne moram ja dalje ništa da govorim, čini mi se da svaki pametan čovek to odlično razume“, kazao je Vučić.

Vučić je danas komentarisao i o postavljenim zastavama u Bošnjačkoj mahali, o zabrani ulaska Petru Petkoviću, kao i dijalogu. O tome opširnije u posebnoj vesti.

Inače, Vladika Grigorije je dve decenije bio Vladika zahumsko-hercegovački, a pre toga, kao student Bogoslovskog fakulteta u Beogradu tokom devedesetih, bio je jedan od organizatora studentskih protesta protiv Miloševićevog režima i rata koji je usledio.

Tokom godina, uz Vladiku Atanasija u javnosti je otvoreno kritikovao tadašnju politiku radikalne stranke. Takođe više puta je otvoreno govorio i o politici SNS-a.

Istovemeno, Vladika Grigorije je godinama na udaru srpskih tabloida.

Povezane vesti:

„Ljudi u naše vreme neće biti razapinjani na krst već u medijima, ko govori istinu da bude spreman za taj krst“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.