Vučić: Brinem zbog većih akcija Prištine narednih dana, valjda neće da iskoriste Makronovo prisustvo u Beogradu da naprave incidente

Srpski predsednik Aleksandar Vučić još jednom je u javnosti večeras najavio mogućnost i bojazan od novih akcija kosovskih vlasti u narednim danima, navodeći detalje da su srpske službe već saznale kako je u kampu Belvedere za sutra „već zakazan prostor za specijalne jedinice“. Štaviše, kaže da se nada da kosovske vlasti „neće da iskoriste prisustvo gospodina Makrona u Beogradu da naprave neke dodatne incidente i probleme“.

„Ja brinem u narednim danima za neke veće akcije jer mi već za sutra znamo da su oni zakazali poseban prostor za specijalne jedinice u Belvederu i opet brinem da će da bude neka od njihovih genijalnih akcija kao obično“, rekao je kasno večeras srpski predsednik Aleksandar Vučić na Pinku u emisiji „Hit tvit“.

Iako kaže, „Albanci misle da samo oni imaju onu staru sluzbu ŠIK i onu modernizovanu“, ali je zato srpska služba „uvek dobro obaveštena o svim njihovim potezima“ zbog čega predsednik upravo „veoma brine“ i zato sa „toliko ozbiljnosti“ govori o njihovim potezima.

Sve vreme (Kosovo) pokušavaju da dokažu da su suverena država da rade šta hoće, objasnio je Vučić voditeljki Verici Bradić.

Tvrdi da je taktika kosovskih vlasti „jednostavna“, a evo u čemu se ogleda:

„Oni imaju problema pre svega sa Severom Kosova. Oni smatraju da su u potpunosti ovladali drugim prostorima Kosova i Metohije“.

Kada ovladaju defakto, kaže, onda slede i de jure potezi. Albanci će nastaviti sa takvom politikom, ali je na njemu da se bori sa tim.

Pred dolazak francuskog predsednika Emanuela Makrona u Beograd, srpski predsednik navodi:

„Nadam se da neće da iskoriste prisustvo gospodina Makrona u Beogradu da naprave neke dodatne incidente i probleme“.

Vučić redovno u javnost iznosi zabrinutost od mogućnosti, kako je više puta pominjao Bljeska i Oluje na Severu Kosova, preko toga da neće biti nikakvog Bljeska i Oluje, do najave policijskih akcija iz Prištine. Tako je neposredno pred akciju Kosovske policije krajem maja, u kojoj je uhapšeno više desetina, mahom policajaca Granične policije Kosova, najavio da je pitanje dana i trenutka kada će da napadnu Srbe, a tokom same akcije, rekao je ponovo da neće dozvoliti nikakvu Oluju i Bljesak.

Oberučke bih prihvatio razmenu teritorije o kojoj je pričao Zaev

Vučić je rekao i da bi „oberučke prihvatio“ ponudu o razmeni teritorije Beograda i Prištine o kojoj je makedonski premijer Zoran Zaev govorio u telefonskom razgovoru sa ruskim komičarima, uveren da priča sa bivšim predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.