Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Vlada Kosova je u 2018. dala plate 271 radniku iz srpske zajednice a da uopšte nisu radili. Prema glavnom revizoru, budžet je zbog toga oštećen u iznosu od milion i 294 hiljade evra. Njihovo zaposlenje proizilazi iz Briselskog sporazuma i odluke Vlade iz 2015., o gašenju takozvane „Civilne zaštite“, u Severnoj Mitrovici, razmeštajući srpske službenike po određenim pozicijama u različitim ministarstvima.

Pa oni su se ubrzano zapošljavali, nekoliko godina pre integracije, u raznim srpskim bezbednosnim službama i “Civilnoj zaštiti” da primaju plate a ne da rade. I šta to kome sada nije jasno?

Lider pokreta Dveri, Boško Obradović poručio je da saznanje koje je „obelodanio pre tri nedelje“, da ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović ima „falsifikovanu diplomu“, do sada nije „ničim demantovano niti dokazano suprotno“. Obradović je upitao zašto Stefanović, koji je „praktično drugi čovek najveće vladajuće partije“, još nije „podneo ostavku“, ako je „uhvaćen u kriminalu“. „Zašto, ako je sve čisto i zakonito Nebojša Stefanović jednostavno javno ne pokaže svoj indeks i diplomu“, upitao je Obradović. 

Njegovom šefu je, kao što se već izjasnio, važnije da ovaj zna da radi nego koju diploma ima i da li je uopšte ima. A pošto je uopšte nema a svi mislili da je ima znači da dečko zna da radi to što mu je u Srbiji na mestu šefa policije potrebno – razume se u falsifikovanje isprava i plagiranje doktorata.

Sloboda govora ovde nije dozvoljena svima, već se zloupotrebljava u odnosu na to da li je nekom moćniku nešto potrebno da uradi, smatra Radomir Lazović iz inicijative Ne davimo Beograd.

Zloupotreba slobode govora u iživljavanju nad narodom od strane vlasti u Srbiji je evidentna no to i nije sloboda govora već širenje govora mržnje prema svima koji drugačije misle. Na drugoj strani smo mi koji sebe i svoj govor treba da oslobodimo jer što nas je više slobodnih i sloboda će biti veća.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.